Nokverhoging of nieuwe verdieping


Het maken van een nokverhoging is een grotere aanpassing van uw woning als het plaatsen van een dakkapel. U kunt bijvoorbeeld een nokverhoging aan 1-zijde van het dak laten plaatsen of voor nog meer ruimtewinst een nokverhoging met kozijnen aan beide zijden van het dak. Voor het plaatsen van een nokverhoging heeft u een vergunning nodig.

nokverhoging met kozijnen

Aan de hand van een tekening of schets kunnen wij een vrijblijvende offerte maken voor uw nokverhoging of nieuwe verdieping geheel naar uw wensen uitgevoerd.

Wij voeren iedere verbouwing op maat uit en werken niet met standaard producten. U kiest zelf de uitvoering / afwerking.

Ook kunnen wij een nieuwe verdieping op uw woning maken. U kunt kiezen voor een punt dak of een plat dak. Wij kunnen de verdieping uitvoeren in houtskeletbouw of metselwerk ( mits de bestaande fundering dit kan dragen) Wij werken niet met prefab standaard verdiepingen. Uw verbouwing wordt op maat uitgevoerd.

dakopbouw nieuwe verdieping op woning

Als u nog geen bouwkundige tekening en constructieadvies heeft kunnen wij u slechts een richtprijs voor uw verbouwing sturen.

Werkzaamheden nokverhoging / verdieping:

Maken sparing in het dak of bij een plat dak een sparing maken voor het trapgat.

Het dak wordt bij een dakopbouw meestal afgewerkt met dezelfde dakpannen als het bestaande dak. Wij gaan uit van een dakhelling van 45 graden bij het maken van de offerte. Bij een flauwere dakhelling meerprijs.

dakhelling 45 graden

Kozijnen voor uw verbouwing. U kunt kiezen uit houten of kunststof kozijnen deze worden op maat gemaakt voor uw woning en u kunt zelf het aantal ramen kiezen. Ook kunt u ventilatieroosters aan laten brengen in het HR++ glas.

Buitenzijde van uw dakopbouw / nokverhoging kan uitgevoerd worden met metselwerk of in houtskeletbouw met Trespa of Keralit geveldelen. Vaak wordt er voor houtskeletbouw gekozen in verband met het gewicht voor de bestaande fundering.

Binnenzijde van de uw nokverhoging of verdieping kan verdeeld worden in diverse kamers. Plafond en wanden afwerken met gipsplaat, plaatsen en leveren houten trap, aanbrengen elektra en verwarming.

Er zijn diverse mogelijkheden die wij met u zullen bespreken.

TEKENINGEN DAKOPBOUW DIVERSE SOORTEN:

Nokverhoging aan 1-zijde van het dak
 Woning bestaande situatie Nokverhoging aan 1 zijde van het dak

Dakopbouw uitbouw schuin dak
 Doorsnede bestaande woning Uitbouw van schuine dak / grote dakkapel


Dakopbouw dubbele nokverhoging
nokverhoging nokverhoging afgewerkt naar uw wens

Dakopbouw nieuwe verdieping
Nieuwe verdieping op plat dak  Dakopbouw nieuwe verdieping met schuine zijden en plat dak
 

Voor een nokverhoging of een nieuwe verdieping heeft u een vergunning nodig informeer eerst bij uw gemeente of u toestemming kunt krijgen voor uw plannen.